Een prachtige Landelijke Dag

Ruim 2.000 vogelaars uit heel Nederland verzamelden zich zaterdag 30 november in de Reehorst voor inspirerende verhalen en workshops, vele ontmoetingen en struinen op de standhoudersmarkt. We zijn uiteraard ook benieuwd hoe jij het als bezoeker hebt ervaren. Laat het ons weten via de online vragenlijst.  

Het prachtige zonnige winterweer weerhield veel vogelliefhebbers niet om zich in de Reehorst te laven aan een dag vol vogelverhalen. Met meer dan 30 lezingen op het programma, was het natuurlijk onmogelijk om overal bij te zijn. De lezingen over onder andere de Marker Wadden, Batumi Raptor Count en Meeuwen trokken volle zalen. Dank aan alle sprekers en medeorganisatoren Vogelbescherming Nederland, NOU en het NEM voor het neerzetten van weer zo'n mooi programma. In de loop van komende week zetten we de presentaties online op ons SlideShare-account. En uiteraard zijn we ook veel dank verschuldigd aan onze hoofdsponsors Meopta en Bynolyt en onze overige sponsoren zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest.

Jaar van de Wilde Eend van start

Met zijn lezing opende Erik Kleyheeg officieel het Jaar van de Wilde Eend. In 2020 proberen we er achter te komen wat de achteruitgang van de Wilde Eend veroorzaakt. Op de website www.jaarvandewildeeend.nl blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Vogelbalans: Afrikagangers

De Vogelbalans staat dit jaar in het teken van de trek naar Afrika. In de programmaroute over de Vogelbalans werd tijdens de dag meer verteld over het flyway-onderzoek, de ontwikkelingen in de Sahel en de reactie van trekvogels op klimaatverandering. 

Leden van Sovon krijgen de Vogelbalans in december thuisgestuurd, samen met Sovon-Nieuws 4. Je kunt hem ook zelf als pdf downloaden of een gratis exemplaar aanvragen. Kijk op www.sovon.nl/vogelbalans voor meer informatie.

Loterij

Naast tal van kleinere prijzen waren er vijf grote prijzen te winnen. Deze zijn tijdens de Landelijke Dag uitgereikt. Hoofdsponsor Bynolyt stelde de eerste prijs beschikbaar, de verrekijker Bynolyt Yellowbird ED 8x42. De 6 hoofdprijzen zijn opgehaald door de winnaars, evenals de meeste andere prijzen. Maar enkele nog niet. Bekijk het overzicht van de resterende winnende lotnummers en kijk of je een prijs hebt gewonnen. Heb je een winnend lot, neem dan contact op met Carolyn Vermanen om je prijs opgestuurd te krijgen.

   Prijs Lotnummer
  Vogelscheurkalender (Elwin van der Kolk) 8010
  Boek 'Ruimte voor insecten' (Frits Bink) 9085
  Boek 'Terug naar de Rottumerplaat' (Aaldrik Pot) 8002
  Telschrift 'Dieren in mijn tuin' 2661, 9857,
7038
  Boek 'Er gaat niets boven Zweden' (Gerrit Jan Zwier) 2775
  Kunstwerk van een vogel (Jacqueline Lamme) 9847
  Vogelatlas van Nederland 8813
  Boek 'De tuin van Jacob en Thomas' 7559
  Boek 'Een eeuw vogels beschermen' 2692
  Boek 'Zeg kleine ooievaar' 7011
  T-shirt 'Beer' 8072


De opbrengst van de loterij gaat naar het project LiveAtlas. Dank aan alle standhouders die de prijzen belangeloos ter beschikking hebben gesteld!

Wat vond jij van de Landelijke Dag?

We horen graag wat je vande Landelijke Dag vond en stellen we het zeer op prijs als je de bezoekersenquête wilt invullen. Dit geeft ons waardevolle informatie voor toekomstige landelijke dagen. Onder de inzenders verloten we een 'Veldgids Vogeltrek'. 

Fotoimpressie

Alle foto's van de Landelijke Dag zijn online te bekijken

Heb je zelf foto’s of filmpjes die je wilt delen? Plaats ze dan op onze fanpage op Facebook, deel ze via Twitter (#ldsovon19), of mail ze naar ons.

Tot volgend jaar?

Volgend jaar vindt de Landelijke Dag gewoon weer plaats op de laatste zaterdag van november: 28 november 2020! Deze 43e editie van de Landelijke Dag vindt ook weer plaats in de Reehorst in Ede.

Dank iedereen voor een geslaagde Landelijke Dag!