Foto: Harvey van Diek

Dutch Bird Fair trekt 6000 bezoekers

De tweede editie van de Dutch Bird Fair in de Oostvaardersplassen heeft het afgelopen weekend 6.000 vogelaars en andere natuurliefhebbers getrokken. Dat zijn er dan ook een paar duizend meer dan de eerste editie.

De organisatie is dan ook tevreden, zeker ook met het fraaie nazomerweer. De Sovon-stand stond op een centrale plek en trok veel bezoekers. Menigeen deed een gooi naar het Gouden Grid (zie foto).
Hoogtepunt tijdens het festival was misschien wel een radar waarmee alle vliegbewegingen van vogels boven de Oostvaardersplassen bekeken konden worden. Veel bezoekers namen een kijkje in het gloednieuwe bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer en Vara’s Vroege Vogels verzorgde op zondagochtend live de uitzending vanaf het terras.  Tijdens de Dutch Bird Fair is er ook een veiling gehouden. Het bedrag, ruim 4100 euro, gaat Staatsbosbeheer besteden aan het zenderen van het zeearendjong (of de zeearendjongen) van 2014.  

Diverse malen tijdens het weekend vloog een Visarend over het terrein. Door een snelle melding via de luidsprekers konden velen meegenieten van deze fraaie roofvogel. Eind augustus 2014 zal er wederom een Dutch Bird Fair worden gehouden.