MUS-teller in actie | Foto: Peter Eekelder

Doe mee met MUS: kom naar de MUS-avond op 8 maart in Uffelte

Het Meetnet Urbane Soorten is hét ‘citizen science' telproject van Sovon.  MUS is een eenvoudige en weinig tijd kostende broedvogeltelling in dorpen en steden.

Jan Schoppers is op donderdag  8 maart te gast bij de Vogelwacht Uffelte en geeft daar een presentatie over MUS.

 

Geen habitat is zo veranderlijk als het urbane gebied. Sovon is in samenwerking met Vogelbescherming MUS gestart in 2007. Het doel is om meer informatie te  verzamelen  over de aantalsontwikkeling en verspreiding van algemene stadsvogels zoals Huismus, Gierzwaluw, Koolmees en Merel.  MUS is door de opzet een eenvoudig en weinig tijd kostend meetnet. Op 8-12 telpunten worden alle vogels geteld binnen 5 minuten per punt en dat drie keer in het voorjaar tussen april en half juli.  Per telling ben je dus maximaal twee uur kwijt. Belangrijk is dat je ongeveer 30-40 soorten kunt herkennen.  MUS  is ook geschikt voor minder ervaren tellers.

Tijdens de avond komen het doel, telmethode, soorten, resultaten, gebruiksmogelijkheden en de ervaringen van tellers langs.  Ook de invoer in het veld met Avimap en de MUS-cursus worden behandeld. Iedereen met interesse om  broedvogels te tellen met MUS is welkom.

Hoe, wat en waar?

Wanneer: 8 maart 2018

Tijd:        20:00-22:00u

Waar:      Wegrestaurant Frederikshaven

               Rijksweg 41

               7975 RV Uffelte 

Vragen over de avond? Stel ze gerust aan Jan Schoppers