Foto: still uit promotiefilmpje Vogelweek

Doe mee in de Vogelweek!

Volgende week barst de Vogelweek los. Van 17 tot en met 25 mei kun je overal in het land op pad om vogels te kijken. Sovon organiseert mee. Je kunt activiteiten over het Jaar van de Spreeuw volgen en komen kijken bij het vogels ringen.

In de Nationale Vogelweek worden er meer dan 200 vogelactiviteiten georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt om onder leiding van een kenner vogels te kijken, kan zich nu aanmelden voor een excursie. Vanuit Sovon organiseren we een paar mooie activiteiten. Zo kun je in de ochtenden van het weekend van 24 en 25 mei meekijken bij het ringen op de Wylerberg. Let op, deze activiteit raakt snel vol, dus meld je snel aan.

Lezingen over Jaar van de Spreeuw

Op twee verschillende plekken organiseren we een interactieve, multimediale lezing/workshop over het Jaar van de Spreeuw. Samen met Laarx organiseren we een lezing op 20 mei in de hogeschool te Velp. Tijdens deze lezing vertellen we meer over de oorzaken van de achteruitgang van de Spreeuw, hoe je kunt meedoen aan het onderzoek en wat de eerste resultaten zijn. Op 22 mei kun je een workshop volgen in het paviljoen van Vivara. Niet alleen het Jaar van de Spreeuw wordt dan toegelicht, maar ook kun je zelf aan de slag met een nestkast. Meld je snel aan!