Landelijke Dag in de Vereeniging

De eerste Landelijke Dag

In 2014 vindt de Landelijke Dag plaats op 29 november. Dat duurt nog even. Toch zijn de eerste voorbereidingen al weer van start gegaan. Dat was in de jaren 80 wel anders, toen de eerste Landelijke Dagen met een flinke dosis improvisatie tot stand kwamen. Een terugblik in het kader van het 40-jarig bestaan van Sovon.

Hoewel het inmiddels al 2014 is, hebben we nog een paar hoofdstukken voor het online jubileumboek in de aanbieding. Want de geschiedenis van de Landelijke Dag mag toch niet ontbreken in het geheel?

Landelijke Dag toen en nu

Hij is niet meer weg te denken uit het bestaan van Sovon: de Landelijke Dag. Eind november, steevast op een zaterdag, staat altijd in het teken van een gezellig weerzien met oude bekenden of nieuwe vogelvrienden.

Hoe zijn de Landelijke Dagen ontstaan en hoe zagen ze er vroeger uit?

Trouwe bezoekers

Op de Landelijke Dagen komen vogelaars van diverse pluimage, maar het aandeel hardcore tellers ligt altijd hoog. Welke tellers komen bijna ieder jaar weer naar de Landelijke Dag en wat valt hen op?

Aan het woord is Sander Elzerman, 29 jaar, en onder meer Atlas DC voor Zuid-Holland

Soorten toen en nu

Op de eerste Landelijke Dag in 1980 werd er enthousiast verteld over enkele aansprekende vogelsoorten. Lezingen die de kennis van dat moment een wezenlijke impuls gaven. Wat valt er na al die jaren te melden over de destijds geschetste ontwikkelingen?

Deel 9

Dit is alweer het negende hoofdstuk van het online jubileumboek. Waar gingen de vorige hoofdstukken ook alweer over?

Tastbaar boek

Alle geschreven delen zijn te mooi om alleen online te laten bestaan. Daarom willen we de verhalen gaan vormgeven in een echt boekje. Het boek zal €12,50 kosten. Maar ... iedereen die het boekje bij voorintekening bestelt, betaalt maar € 7,50. Dus bestel nu al het boekje!