DC voor noordelijk Zuid-Holland gezocht

Ben jij een vogelaar in hart en nieren, kent broedvogels karteren voor jou geen geheimen en heb je een groot groen netwerk in Zuid-Holland? Dan zijn we op zoek naar jou.

De huidige districtscoördinator van Zuid-Holland noord, Anthonie Stip, stopt namelijk per 31 december 2015 met zijn DC-taken. Niet omdat het DC-werk hem geen plezier meer biedt, maar om de simpele reden dat hij niet meer in Zuid-Holland woonachtig is. Omdat daarmee de fysieke aanwezigheid van hem als DC in de streek minimaal geworden is, heeft Anthonie besloten het stokje over te dragen. 

Werkzaamheden

Wat doet een DC zoal? Je houdt je bezig met kolonievogels en zeldzame broedvogels in je district en bent daarvoor eerste aanspreekpunt voor tellers uit de streek en medewerkers van het Sovonkantoor in Nijmegen. Je enthousiasmeert tellers van kolonievogels en zeldzame broedvogels, coördineert die tellingen en zorgt ervoor dat de gegevens netjes bij Sovon terecht komen. Je bent dus de spil in het web van vogeltellingen in de streek. Daarom is het belangrijk dat je enige communicatieve vaardigheden hebt; een groot groen netwerk in de streek is een enorme pre. Daarnaast communiceer je over resultaten van de tellingen uit je district, hoofdzakelijk via de digitale nieuwsbrief van Sovon.

Over het district

District Zuid-Holland-noord strekt zich uit vanaf grofweg Gorinchem tot aan 's Gravenzande. Op deze kaart is het district te bekijken. Ook voor Drenthe en Limburg-zuid zijn we nog op zoek naar een districtscoördinator.

Neem contact op

Joost van Bruggen is degene met wie je contact op kunt nemen als je geïnteresseerd bent.