BMP anno 2016: gegevens meteen nauwkeurig invoeren in het veld. Foto: Peter Eekelder

Broedvogeltellers opgelet: nieuwe app voor naderende broedseizoen!

Spechten roffelen, Grote Lijsters zingen, uilen roepen… Het broedseizoen 2016 nadert met rasse schreden. Pak jij dit voorjaar ook je BMP-plot weer op? Geweldig! Je kunt zelfs aan de slag met de nieuwe app Avimap, die we in februari lanceren.

Door Joost van Bruggen en Jan-Willem Vergeer

Vorig jaar hebben we voor het eerst gewerkt met digitale veldinvoer. Daarmee kunnen BMP-tellingen met een tablet of smartphone direct in het veld worden ingevoerd. Dat bespaart veel bureauwerk. Voor het broedseizoen van 2016 komen we met een nieuwe, verbeterde en gebruiksvriendelijke app: Avimap. Een greep uit de verbeteringen:

  • 90% van de handelingen vindt plaats op één scherm (geen menu-wisselingen)
  • de grenzen van je telgebied zijn zichtbaar
  • het uploaden van je waarnemingen gaat automatisch

Na een uitvoerig testprogramma worden nu de laatste puntjes op de i gezet en voor half februari komt deze nieuwe Android-app beschikbaar in de Playstore.

Handleiding

Uiteraard komt tegelijk met de nieuwe app een handleiding voor het gebruik ervan beschikbaar. Zodra de app en handleiding beschikbaar zijn sturen we een mail aan alle BMP'ers. Daarnaast adviseren we je om de website in de gaten te houden. Daar zetten we telkens het laatste nieuws over de app op.

Vragen?

Heb je nog geen telgebied of ben je op zoek naar een ander gebied: kijk dan eens op onze claimpagina. Wil je een nieuw telgebied aanmelden of heb je andere vragen? Stuur ons een mailtje.

We wensen je vast een mooi voorjaar!