Boek Huis Wylerberg

Hoog op de bosrijke stuwwal bij Nijmegen staat een gebouw met een bijzondere uitstraling: Huis Wylerberg. Het kantoor van Sovon was tot maart 2010 gehuisvest in Huis Wylerberg. De benedenverdieping is nu nog in gebruik als veldstudiecentrum. Deze week is er een nieuw boek verschenen over het huis en zijn bewoners van vroeger en nu. 

Niet alleen haar fraaie ligging, ook haar bijzondere architectuur maken de 'witte villa' uit 1921 tot iets speciaals. Voeg daarbij de boeiende familiegeschiedenis van haar bewoners, waarin Eerste en Tweede Wereldoorlog samenkomen, en je hebt stof voor een bijzonder verhaal. 

Nijmegenaar Jeroen van Zuylen (1960) heeft voor het boek mensen gezocht die 'iets' hebben met het Huis Wylerberg, in heden en verleden. Het resultaat is een caleidoscopisch beeld van een uniek monument op de grens van Nederland en Duitsland. 

Euregionaal project 

Het boek is onderdeel van het Euregionaal project ‘Ein Grenzfall’, dat bestaat uit een aantal activiteiten rondom Huis Wylerberg. Naast het boek worden er in september en oktober verschillende voorstellingen gegeven van het theatermuziekstuk ‘Huis Wylerberg, ein Grenzfall’, een stuk gespeeld, gemusiceerd en van beelden voorzien door Duitse en Nederlandse kunstenaars. Tijdens de voorstelling neemt een troubadour bezoekers mee door en om het expressionistische huis. Lees meer over het stuk 'Huis Wylerberg, ein Grenzfall'.

Boek

Het boek is te koop bij diverse boekwinkels in Nijmegen en omgeving, en in de webwinkel van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Het kantoor van Sovon was tot maart 2010 gehuisvest in Huis Wylerberg. De benedenverdieping is nu nog in gebruik als veldstudiecentrum.  De prijs van het boek is €9,95. Bezoekers van één van de voorstellingen kunnen het boekje ter plaatse tegen een speciaal tarief van €5,- kopen.

Reserveren voorstellingen via www.wylerberggrenzfall.nl.