Birdsounds.nl stopt na twintig jaar

In de augustus-nieuwsbrief van Birdsounds.nl kondigt Bernard Geling aan dat Birdsounds na twintig jaar er mee stopt. Birdsounds was ieder jaar te vinden op de Landelijke Dag en heeft een generatie vogelaars voorzien van vogelgeluiden uit alle uithoeken van de wereld. Hieronder een deel van denieuwsbrief.

‘Einde van een Tijdperk’ , Augustus 2015


Het is precies 20 jaar geleden dat Sjoerd Mayer en ondergetekende met het idee kwamen om vogelgeluiden digitaal beschikbaar te maken aan vogelaars.
Op een vogeltocht door de oerwouden van Bolivia in April 1995 kwamen we met het idee om een CD-ROM te gaan maken met vogelgeluiden van Boliviaanse vogels. Eind 1995 hebben we samen een bedrijf opgericht om ons eerste product te kunnen verkopen.

Gedurende de daaropvolgende jaren hebben vele vogelaars bijgedragen aan diverse vogelgeluiden projecten. Met dank aan Peter Boesman, Deepal Warakagoda, Jelle and Kees Scharringa, Uditha Hettige, Fred van Gessel, Henk Meeuwsen, Christoph Zöckler, John V. Moore, Niels Krabbe, Jurgen Beckers, Tom Will en Doug Knapp. In de loop der jaren steeg het aanbod en de verkoop; ik hield me bezig met de verkoop.

In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd, vaak op een manier die we ons absoluut niet hadden kunnen voorstellen. Internet werd ‘uitgevonden’ , de technologie achter geluid vernieuwde zich en het aanbieden van geluid veranderde op een ongelooflijk snelle en een ondenkbare manier.

Maar ook in onze persoonlijke levens veranderden er dingen op een ondenkbare manier. Het dieptepunt was toen Sjoerd Mayer MS kreeg en een aantal jaren geleden hieraan overleed.
In 2015 vroeg ik mezelf af "hoe lang wil ik nog verder gaan met Birdsounds.nl ?" en het antwoord kwam met een "20 jaar is genoeg geweest".

Dit betekent dat Birdsounds.nl tot een einde komt, ‘een einde van een tijdperk’ zogezegd.
December 1995 hebben we het bedrijf officieel opgericht, einde 2015 zal ik het bedrijf opheffen.
Zeer waarschijnlijk betekent dat ook het einde voor de website www.birdsounds.nl , tenzij iemand hiervoor belangstelling heeft.

De producten die we nog op voorraad hebben worden uitverkocht, sommige CD’s, DVD’s en CD-ROM’s worden tegen een zeer aantrekkelijk prijs verkocht; veel producties zijn zeldzaam en worden niet meer herdrukt, andere zijn zeer moeilijk te verkrijgen.
Als u geïnteresseerd bent in de laatste exemplaren of zich wilt voorbereiden op een vogelreis, raden we u aan om zo snel mogelijk iets te bestellen bij ons.
We sluiten de deuren op 1 November 2015.

Sla uw slag en plaats uw bestelling op www.birdsounds.nl nu het nog kan.

We bedanken onze klanten voor de prettige samenwerking.

Met vriendelijke groeten,

Bernard Geling
BirdSounds.nl