Foto: Joost van Bruggen

Avond in Zaltbommel over broedvogels inventariseren

Samen met de Natuurwacht Bommelerwaard organiseren we een avond over broedvogeltellingen. Op maandagavond 12 maart vertelt Frank Majoor over de ontwikkelingen van broedvogels op de Veluwe en in de Gelderse Poort. Daarnaast legt hij kort uit hoe je zelf mee kunt doen aan het BMP-project van Sovon.

Ook in Gelderland worden broedvogels geteld om hun ontwikkelingen in en buiten natuurgebieden te volgen. We zoeken nog vogelaars die het leuk vinden om de broedvogelontwikkelingen in een ‘eigen’ gebied te volgen. Dat kan via de BMP-methode. Daarover hoor je deze avond meer. De avond is gratis en ook vogelaars van buiten de Natuurwacht zijn van harte welkom.

Het programma van deze avond is als volgt:

Vanaf 19.45u Ontvangst met koffie en thee

20.00-20.45u Lezing over broedvogeltellingen in de Gelderse Poort en op de Veluwe.

20.45-21.15u Pauze

21.15- 22.00u Korte broedvogeltelcursus. Hoe ga je te werk bij een broedvogeltelling?

Waar?

De avond vindt plaats in het gebouw Grote Aak, Van Oldenbarneveldtstraat 2 in Zaltbommel. 

Oefenen in de praktijk

Wil je in het veld oefenen om de praktijk van het broedvogels tellen onder de knie te krijgen en een eigen gebied te kunnen inventariseren? Tijdens een gezamenlijk veldbezoek krijg je een broedvogel-tel-cursus op maat. Bij deelname is basiskennis van vogelgeluiden vereist, want bijna alle broedvogels herken je vooral aan de hand van hun zang. Je kunt dit veldbezoek op de avond zelf met Frank Majoor afspreken, of eventueel achteraf.