Logo BirdRing

App BirdRing blijft uitbreiden

De app BirdRing wordt steeds handiger. Scholeksters en Kieviten met kleurringen kunnen nu ook meteen in het veld gemeld worden. En er staat meer op stapel.

De fanatieke ringaflezer Mario Huizinga ontwikkelde de app BirdRing om meteen in het veld een kleurring te kunnen administreren en te melden. In de app kan van verschillende soorten ook meteen de life-history worden opgehaald. Kortom, de ideale app voor zowel aflezers als onderzoekers. Bekijk in deze vlog hoe dat in het veld gaat.

Nu ook Scholeksters en Kieviten

  • In samenwerking met Sovon is de app nu ook gekoppeld aan WaderTrack, de database van gekleurringde Scholeksters. Mits je een account hebt op cr-birding submit kun je waarnemingen van geringde Scholeksters meteen uploaden en inzien. Bekijk hier hoe dat werkt. 
  • Kieviten die als jong met een blauwe of witte codevlag zijn uitgerust, kun je nu ook melden via de app. Let op: Kieviten met blauwe ringen horen bij het onderzoek uit het Jaar van de Kievit.
  • Inmiddels is BirdRing ook uitgebreid met allerlei extra functionaliteit, zoals het invoeren van meer detailgegevens en rechtstreekse linkjes naar informatie over ringprojecten.

Verder op stapel

Er zijn ook plannen voor een upload naar Griel.nl (metalen ringen) en naar grote buitenlandse websites in Noorwegen en Polen. Kortom, de app wordt steeds completer en dus steeds handiger.