Het boek Nederlandsche Vogelen nu verkrijgbaar in verkleinde editie

Actie verlengd: Gratis verzending kleine editie Nederlandsche Vogelen

De actie wordt verlengd tot en met 31 januari. Sovon-leden en waarnemers krijgen de replica van de Nederlandsche vogelen bij aanschaf gratis thuisbezorgd en steunen bovendien het onderzoek naar vogels. Een deel van de opbrengst komt dit jaar namelijk ten goede aan de Vogelatlas!

Nederlandsche Vogelen. Wie kent dit legendarische boek niet? Een must-have voor vogelaars en genieters van prachtige platen. 

Standaardwerk voor vogelaars

Nederlandsche Vogelen - Nozeman en SeppNederlandsche Vogelen is het eerste standaardwerk over de avifauna van Nederland en is een van de mooiste en duurste werken uit de geschiedenis van onze boekdrukkunst. 

Dit standaardwerk van Cornelis Nozeman en Christiaan Sepp verscheen oorspronkelijk in vijf delen tussen 1770 en 1829. Het wordt in één band heruitgegeven en aangevuld met een uitgebreide inleiding en een index met de historische en moderne vogelnamen.

De vijf delen samen bevatten 250 prachtige, oorspronkelijk met de hand ingekleurde gravures die de vogels zo veel mogelijk op natuurlijke grootte afbeelden, vaak met hun gevederde partner en soms met nest en eieren. De gravures werden verzorgd door de Amsterdamse amateurbioloog Christiaan Sepp en later door diens zoon en kleinzoon.

Cornelis Nozeman, een remonstrants predikant verzorgde de tekstuele beschrijving bij elke vogel. Hij was ongetwijfeld een van de grootste vogelkenners uit zijn tijd. Zijn werk werd na zijn dood voortgezet door de arts en bioloog Martinus Houttuyn, en het laatste deel werd geadviseerd door Coenraad Jacob Temminck, de eerste directeur van het tegenwoordige Naturalis in Leiden.

Verkleinde editie

Wegens enorm succes is de verkleinde editie vanaf november opnieuw beschikbaar. Het boek kan nu al besteld worden in voorverkoop en wordt bij verschijning meteen geleverd.

De prijs van dit boek is €99,00.

Speciaal voor leden en waarnemers van Sovon is verzending gratis. De gratis verzending wordt automatisch verrekend als je de aankoop doet via klikken op onderstaande button.

Gratis verzending Nederlandsche Vogelen

De actie is enkel geldig:

  • via klikken op de oranje button of handmatig invullen van de specifieke url van LannooShop: www.lannooshop.com/sovon2
  • tot en met 31/1/2016
  • zolang de voorraad strekt.

De korting wordt automatisch toegekend zodra u een exemplaar aan uw winkelmandje toevoegt.