24 uur natuur

Op zaterdag 22 juni 2013 staat de natuur 24 uur lang in de belangstelling van het Nederlandse publiek tijdens ‘de 24 uur van de natuur’. Het ministerie van EZ is initiatiefnemer en organiseert op dezelfde dag de zogenaamde Natuurtop, een overleg tussen bestuurders over het waarderen en beschermen van natuur.

Uniek netwerk

Graag willen wij deze dag aangrijpen om te laten zien dat er een uniek netwerk van waarnemers in Nederland bestaat. Regelmatig gaan al deze mensen het veld in om natuurwaarnemingen te doen. Bovendien leveren zij zelf vaak een actieve bijdrage aan behoud en herstel van de natuur. De manifestatie ‘De 24 uur van de Natuur’ is een goede gelegenheid om dit nog eens extra te benadrukken.

24 uur waarnemen

Tijdens ‘De 24 uur van de Natuur’ willen we jullie vragen om dit te vertalen naar ‘24 uur waarnemen’. Met deze ludieke actie willen we niet alleen duidelijk maken hoe belangrijk wij de natuur in Nederland vinden, maar ook dat wij ons daar samen voor inzetten. Met duizenden verzamelde waarnemingen laten wij zien wat 24 uur waarnemen kan opleveren. Voor de Staatsecretaris hét bewijs dat er een uniek en waardevol netwerk van waarnemers bestaat, met hart voor natuur.

Voer uw waarnemingen in

Doet u ook mee? Verzamel op 22 juni uw waarnemingen en voer ze in via Waarneming.nl of Telmee.nl. En help ons het belang van natuurwaarnemingen te laten zien!

Activiteiten

Lees meer of vindt een activiteit bij jou in de buurt op 24uurnatuur.nl/