Pimpelmees - Fotograaf: Markus Varesvuo

18 en 19 januari Tuinvogeltelling

Op 18 en 19 januari 2014 telt heel Nederland weer tuinvogels tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Tel je mee? Vorig jaar was een recordjaar, met ruim 80.000 deelnemers. De telling levert altijd een top-10 op.

De tuinvogeltelling levert altijd een top-10 op van meest getelde soorten. Vorig jaar stond de Huismus op nummer 1, gevolgd door de Koolmees en de Merel. Naast de top-10 geeft de telling ook interessante aanvullende gegevens. Zo levert bijvoeren bijvoorbeeld twee soorten extra op. In de sneeuwrijke winter van 2012/2013 werden er bijvoorbeeld opvallend veel Kramsvogels en Koperwieken gemeld. Zet deze zachte winter door en worden er nu bijvoorbeeld veel Tjiftjaffen geteld?

Meedoen

Via tuinvogeltelling.nl kun je nu al je telling aanmelden. In het weekend van 18 en 19 januari kun je een halfuur alle vogels in je tuin tellen. Na de telling krijg je een e-mail met je resultaten en later in de week volgt een uitgebreid verslag met interessante kaartjes en grafieken. Sovon valideert en analyseert ook dit jaar weer de gegevens.