BMP-opfrisavond Haarlem

Op maandagavond 18 februari organiseert de vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland een terugkomavond van de BMP-cursus die ze in het voorjaar van 2018 organiseerde met Sovon. Ook andere geïnteresseerde BMP-tellers zijn van harte welkom.

Deze avond is voor deelnemers aan de BMP-cursus, maar ook andere BMP-ers zijn welkom om vragen te stellen en wellicht telgebiedjes te kiezen. Albert de Jong van Sovon is er om allerlei vragen te beantwoorden en de fijne kneepjes van het broedvogels tellen nog eens te verduidelijken. Ook zijn er altijd nieuwe broedvogeltellers nodig. Als je ervaring hebt of het ‘vak’ wil leren door samen met iemand te tellen, ben je ook van harte welkom.

De avond begint om 20.00u in de NME-ruimte van de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9 in Haarlem. Inloop vanaf 19.45u. Neem voor meer informatie even contact op met Johan Stuart.

Programma

-  Herhaling van de belangrijkste uitgangspunten voor in het veld (vooral broedcodes en geldige waarnemingen, planning van bezoeken).

-  Proberen te verdelen welke gebieden voor BMP in de buurt liggen die de cursisten kunnen gaan tellen, eventueel meelopen/koppelen met ervaren BMP’er.

-  Tips waar je wat (online) vindt.

-  Contact bij Sovon (team broedvogels).

-  Tijd voor vragen vanuit cursisten tussendoor.