Afgelast: Uitnodiging informatieavond kwartelkoning

Op woensdag 22 april organiseert de agrarische natuurvereniging VeluweIJsselzoom een informatieavond over de kwartelkoning.


Plaats: Museumcafé De Kribbe, Weerdseweg 6A, 7384 CJ Wilp
Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur


Deze avond is bestemd voor agrariërs die graslanden langs de IJssel gebruiken en voor de Sovon-kwartelkoning-waarnemers. Het doel van deze avond is jullie te informeren over de leefwijze van de kwartelkoning, aantallen en broedresultaten over de laatste jaren en over het “kwartelkoning vriendelijk” beheer van graslanden.


Voor de pauze informeert Jan Schoppers van Sovon jullie over leefwijze en broedresultaten van de kwartelkoning. En Jan zal daarbij ook vertellen op welke manier waarnemers werken. Na de pauze geeft Cor Heidenrijk van VeluweIJsselzoom / Veluwe Collectief informatie over het beheer, last minute beheer en beheervergoedingen ten gunste van de kwartelkoning.


Deze avond is ook bedoeld om agrariërs in contact te brengen met de Sovon-kwartelkoningwaarnemers in hun gebied. Het is belangrijk dat agrariërs en waarnemers elkaar weten te vinden, vooral als er een kwartelkoning waarneming wordt gedaan. Hierdoor kunnen situaties van uitmaaien door het “niet weten” worden voorkomen.