Friese Vrijwilligersdag Natuur

2 t/m 4 september 2022 

De Friese Vrijwilligersdag Natuur is een jaarlijks terugkerende dag over natuurmonitoring en -onderzoek in Friesland. Of je nu al actief bent als vrijwillige waarnemer, een groene opleiding volgt of simpelweg meer wilt weten over de Friese natuur: iedereen is van harte welkom. Dit jaar organiseren we een ontmoetingsdag op zaterdag 3 september in Sneek, vol met inspirerende lezingen en workshops. Daarnaast zijn er excursies en veldworkshops door heel Friesland op vrijdag 2 en zondag 4 september. De toegang is gratis, maar geef je wel op.

De aanmelding voor de excursies sluit op maandagochtend 29 augustus; voor de ontmoetingsdag kun je je tot 2 september opgeven. Er is beperkt plaats, dus meld je op tijd aan.

Programma 3 september: lezingen en workshops 

De ontmoetingsdag vindt plaats in Kunstencentrum Atrium in Sneek. Deze locatie in het centrum van Sneek is prima te bereiken per OV; daarnaast zijn op loopafstand gratis parkeerplaatsen te vinden.

Programma 3 september

Excursies en veldworkshops 2 en 4 september

Je kunt kiezen uit meer dan twintig excursies en veldworkshops door heel Friesland: herkenning en inventariseren van vleermuizen, wad- en watervogels, planten, grote modderkruipers en nog veel meer. Ook zijn er excursies door bijzondere gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en It Fryske Gea. Circa twee dagen van te voren ontvang je van de excursieleider een mail met de exacte startlocatie en andere wetenswaardigheden. Uiteraard ontvang je ook bericht als de excursie onverhoopt niet doorgaan. Hou dus tegen die tijd je mailbox in de gaten.

Download het uitgebreide excursieoverzicht

Excursies 2 en 4 september

Aanmelden

Deelname is gratis, maar geef je wel op. Je kunt per excursie max. 3  plekken reserveren; dit geldt ook voor de lezingendag. Je kunt dus voor het hele weekend je eigen programma samenstellen, maar let wel op de datum en tijden. Voor alle activiteiten geldt dat er ruimte is voor een beperkt aantal deelnemers dus geef je snel op.

Terugkijken

Je kunt de lezingen van 2021 terugkijken via het YouTube-kanaal van Sovon.

Meer informatie

Voor vragen kun je een mail sturen naar: symposium@zoogdiervereniging.nl

Partners en financiers van de Friese Vrijwilligersdag Natuur