Satellietzenders bij meeuwen en ganzen

Sovon doet in opdracht van het Duitse “Institut für Vogelforschung” in Wilhemshaven mee aan een groot internationaal onderzoek gefinancierd door de “European Space Agency” (ESA) . Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met "Computational Biogeography and Physical Geography (UvA)" en het "Centrum voor Limnologie (NIOO-KNAW)".

Ons onderzoek richt zich op het volgen van Kleine Mantelmeeuwen, Zilvermeeuwen en Brandganzen (zie pagina Brandgansonderzoek) met behulp van satellietzenders en is onderdeel van het overkoepelende onderzoek Avian Alert. Een belangrijk doel van het onderzoek is om de meerwaarde te bewijzen van het integreren van ruimtesystemen (meteorologie, aard observaties, telecommunicatie etc.) en aardsystemen om de vliegveiligheid te verbeteren. 

Meer informatie over Avian Alert »

Vliegroutes
Op deze site zijn de gegevens beschikbaar van de individuele Kleine Mantelmeeuwen, Zilvermeeuwen en Brandganzen. Diegenen die Google Earth hebben geïnstalleerd op hun computer kunnen voor elke meeuw de kml file met de volledige track van een individu downloaden en in google earth bestuderen. Diegenen die geen Google Earth op hun computer hebben, kunnen via deze site naar de track van individuele meeuwen kijken.

Bekijk de routes van individuele Kleine Mantelmeeuwen, Zilvermeeuwen en Brandganzen »