Activiteiten

Stadsvogels en MUS in Lelystad

22 november 2019

Duurzaamheidswinkel (oude postkantoor) Stadshuisplein 51 Lelystad Nederland

Vogels tellen in dorpen en steden voor de wetenschap.

 

»

Broedende Velduilen in veldmuizenjaar 2019

28 november 2019

’t Haske Vegelinsweg 20 Joure Nederland

Voor de vrijwilligers van Staatsbosbeheer Zuidwest-Friesland geeft Romke Kleefstra een lezing over broedende velduilen in het voorjaar van 2019. De meeste daarvan broedden in dit district. Op de avond zijn er nog een drietal lezingen over onderzoek in en rond de terreinen van Staatsbosbeheer in het zuidwesten van Friesland.
 

»

Jaar van de Wulp

29 november 2019

Jan Verwey Natuurcentrum Zilverschoon 20 Noordwijk Nederland

Op 29 november, daags voor de Landelijke Dag, geeft Romke Kleefstra een lezing over de Wulp voor de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk. De lezing zal gaan over de achteruitgang van de Wulp als broedvogel in Nederland en daarbuiten en de aantallen overwinteraars in Nederland.

»

Landelijke Dag 2019

30 november 2019

De Reehorst Ede Nederland

De Landelijke Dag is een jaarlijks evenement voor alle vogeltellers en andere actieve natuurliefhebbers in Nederland. Een dag vol lezingen met topsprekers uit de wereld van vogelonderzoek en meer dan 80 stands met boeken, optiek, reizen en vogelorganisaties uit heel Nederland.

»

Jaar van de Wulp / Broedende Velduilen in veldmuizenjaar 2019

13 december 2019

Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, Nunspeet Nederland

Op 13 december geeft Romke Kleefstra twee presentaties. De eerste zal gaan over het Jaar van de Wulp; over hoe het met de Wulp gaat in Nederland en Europa en wat er aan onderzoek en bescherming nodig is om de Wulp toekomst te bieden.

»

Jaar van de Wulp

20 februari 2020

Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106 M, Amsterdam Nederland

Op 20 februari geeft Romke Kleefstra een lezing over de Wulp voor de Vogelwerkgroep Amsterdam. De lezing zal gaan over de achteruitgang van de Wulp als broedvogel in Nederland en daarbuiten en de aantallen overwinteraars in Nederland. Wat leverde het Jaar van de Wulp zoal op en wat is nodig om de Wulp te behouden als broedvogel en om de winteraantallen op peil te houden.

»